در قانون حق دسترسی به ریل تصریح شده است که تعرفه ها باید طوری تعیین شود که نه تنها شرایط برای سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی فراهم گردد بلکه مشوق بخش خصوصی هم باشد.
رئیس کارگروه لکوموتیو انجمن شرکت های ریلی گفت: در قانون حق دسترسی به ریل تصریح شده است که تعرفه ها باید طوری تعیین شود که نه تنها شرایط برای سرمایه گذاری در بخش حمل و نقل ریلی فراهم گردد بلکه مشوق بخش خصوصی هم باشد.
مجتبی لطفی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: بنابراین افزایش غیر متعارف تعرفه حق دسترسی به ریل از سوی راه آهن عملا تاثیر سویی بر عملکرد حمل و نقل ریلی داشته و به شکل های مختلف نمود پیدا می کند.
او عنوان کرد: یکی از نتایج افزایش غیر متعارف تعرفه، عدم توجیه اقتصادی فعالیت در بخش حمل و نقل ریلی است چرا که با این افزایش سرمایه گذاری ها، بازدهی نخواهد داشت.
لطفی تاکید کرد: همچنین ممکن است شرکت های ریلی را به مشکلات جاری و تامین هزینه دچار کند در حالی که شرکت راه آهن از محل طرح های عمرانی هم بابت تامین هزینه های خود کمک می گیرد.
او بیان کرد: ضمن این که راه آهن سرمایه گذاری های خود را در طی ۸۰ – ۷۰ سال گذشته انجام داده و کارخانه، دپو، کارگاه و … را احداث کرده ولی بخش خصوصی باید همه این هزینه ها را خود پوشش بدهد.
رئیس کارگروه لکوموتیو انجمن شرکت های ریلی گفت: البته باید در نظر داشته که این موضوع همچنان در حال بحث و بررسی است و این امید وجود دارد که تغییراتی در آن ایجاد شود.